Strony
Najnowsze komentarze
    Tematyczne
    • Oświetlenie w kuchniOświetlenie w kuchni
      Choć wydawać by się mogło, że kwestia światła w kuchni ma niewielkie znaczenie dla przygotowywania posiłków oraz innych powiązanych z tym tematem zagadnień, to tak naprawdę warto pamiętać o tym, …
    • Praca czy to powód niezdrowego trybu życiaPraca czy to powód niezdrowego trybu życia
      Rzeczywiste społeczeństwo na pierwszym miejscu stawia karierę, sukces zawodowy a więc nie ma czasu na gotowanie w domu. Mimo iż programów na temat kuchni jest tysiące sztuka kulinarna zanika. Prawie …

    Zimowa kolacja

    Z pewnością zima kojarzona jest z białym puchem, aczkolwiek w kwestiach kulinarnych zimno raczej niewiele ma do powiedzenia. Zima staramy się przyrządzać jak najcieplejsze posiłki, zwłaszcza, kiedy na uwadze mamy spacer, zabawy na śniegu, które na pewno wychładzają organizm. Najlepszą potrawa kolacyjna może być przykładowo zupa, która rozgrzeje. Takie dania jak bigos, parówki, kiełbasa, jaja podawane na ciepło to również odpowiedni aspekt zimowej kolacji. Są osoby, które także zimą dbają o siebie uwzględniając wyłącznie warzywa. Wiadome jest, że warzywa oraz owoce zimą są raczej trudno dostępne. Można jednak posiłkować się przetworami zrobionymi latem. W tym wypadku doskonale smakuje chociażby surówka wykonana latem. Na ciepło można jeszcze przygotować mięsa. Sałatki typu gyros to doskonała propozycja tym bardziej, kiedy chcemy nieco odmienić sobie typowe kanapki na kolację. Nawet jajecznica jest dobrym pomysłem na kolacyjkę zimową, jeśli przychodzimy z mroźnego dworu. Jak najbardziej takie potrawy rozgrzewają.

    Comments are closed.