Strony
Najnowsze komentarze
    Tematyczne
    • Kuchnia włoskaKuchnia włoska
      Popularna na całym świecie jest kuchnia włoska. Takowa stworzyła sobie dania, które przypadły do gustu nie tylko rodakom, ale także ludziom z innych krańców kontynentu, a nawet poza jego granicami. …
    • Sposoby na daniaSposoby na dania
      Istnieje bardzo wiele sposobów na określone dania, którymi można kierować się bejc zaangażowanym pasjami kulinarnymi. Tutaj przede wszystkim doskonale widać jak istotną rangę przykuwa się przede wszystkim metodom, na szybkie, …

    Smak mięsa i przyprawy

    Dobrym smakiem cieszą się oryginalnie przyrządzone mięsa i to dzięki wspaniałej kuchni można takie smaki osiągnąć. Mięso gotowane zwykle gotuje się i wtedy traci ono właściwy zapach produktu świeżego a nabiera charakterystycznego smaku dla potrawy gotowanej. Dla wzbogacenia smaku potrawy gotowanej oraz polepszenia smaku i zapachu, dodaje się do wody w której gotuje się mięso trzeba dodać włoszczyznę i przyprawy. Zależnie od rodzaju mięsa na każdy jeden kilogram mięsa dodaje się dwadzieścia do czterdzieści gramów włoszczyzny. Ilość poszczególnych warzyw wchodzących w skład włoszczyzny ma znaczny wpływ na smak potrawy a o to przecież chodzi. Główną role odgrywa tu rolę marchew, seler, por czy inne warzywa korzeniowe. Skład włoszczyzny dobiera się według upodobania ale warto dodać, że niektóre warzywa z włoszczyzny można eliminować. Dla zaostrzenia smaku i zapachu potrawy dodaje się zamiast pora zarumienioną cebulę, która nadaje potrawie złocista barwę. Niezależnie od włoszczyzny zawsze dodaje się kopru.

    Comments are closed.