Strony
Najnowsze komentarze
    Tematyczne
    • Bez wagi bez miaryBez wagi bez miary
      Najlepsi z najlepszych ze świata kulinarnego mają swoje własne strony, książki i programy kulinarne. Jednakże obserwując ich w autorskich programach można zauważyć, że wiele rzeczy wykonują na oko, odmierzając miary …
    • Smaki a organizmSmaki a organizm
      Ludziom dwudziestego pierwszego wieku zazwyczaj wydaje się, że ich organizm jest w stanie zjeść wszystko, na co tylko będą oni mieli ochotę. Jak się jednak okazuje, organizm człowieka jest bardzo …

    Ser w potrawie

    Serowe potrawy występują niezwykle często. Ser jest takim dopełnieniem potrawy, co rozumie każdy, kto kocha serowe propozycje. Na pewno parmezan jest chętnie stosowany, chociaż nie jest powiedziane, że jest to najlepszy produkt serowy stosowany powszechnie w kuchni. Ser kozi także ma swoje ogólne zastosowanie. Trzeba uwzględnić również popularne sery typu gouda, który jest uwielbiany przez smakoszy w zapiekankach i tostach. Na pewno ser pleśniowy to kolejna ozdoba potrawy obiadowej czy zastosowanej na kolację. Ser w potrawach nadaje takiego smaczku, doprawia ją i sprawia, że jest wyjątkowa. Na pytanie odnośnie przydatności sera w kuchni można wyznaczyć kilka dróg wykorzystania tego typu składnika. Serowe potrawy na pewno nie mogłyby się obyć bez tego elementu. Niekiedy ser jest stosowany także w potrawach, gdzie zdawać by się mogło nie jest specjalnie potrzebny. Stosowanie sosu serowego jest bardzo ważne, jednak należy zapamiętać, że nie do wszystkiego pasuje. Co za dużo, to niesmacznie!

    Comments are closed.