Strony
Najnowsze komentarze
    Tematyczne
    • Grecka sałatkaGrecka sałatka
      Sałatka grecka jest bardzo charakterystyczną potrawa odpowiednia dla greckiej kuchni. W samej Grecji ta potrawa jest znana jako sałatka wiejska. Jej składniki doskonale łączą się ze sobą tworząc odpowiednią formę …
    • Bogaty jadłospis kuchni włoskiejBogaty jadłospis kuchni włoskiej
      Jedną z najbardziej popularnych kuchni w Europie jest kuchnia włoska. Potrawy z Półwyspu Apenińskiego, charakteryzują się dużą liczbą przypraw i warzyw. Stosuje się też często mięso, oraz owoce morza i …

    Sałatka dobra na wszystko

    Najszybszym oraz najlepszym rozwiązaniem kulinarnych jest przygotowanie sałatek. Różnorodność produktów sałatkowych sprawia, że nasze kompozycje mogą być różnorodne każdego kolejnego dnia. Sałatki sprawdzają się doskonale na posiłki śniadaniowe oraz wieczorne przekąski. Najprostszymi sałatkami są wszelkiego rodzaju kombinacje warzywne. Do wykonania sałatek najczęściej wykorzystywane są pomidory oraz ogórki. Te warzywa są najłatwiej dostępne na rynku nawet w okresie zimowym. Sałatki lubiane są również z dodatkiem majonezu lub jogurtu naturalnego. Oba elementy stanowią doskonały sposób połączenia poszczególnych składników. Do naszych wyrobów sałatkowych może dodać również składniki dodatkowe. Powszechnie używanym w tym celu jest tuńczyk. Sałatki z tuńczykiem cieszą się największą popularnością wśród konsumentów. Równie ciekawym rozwiązaniem jest wykorzystanie sera feta. Posiada on specyficzny smak, który bardzo wzbogaca walory naszej sałatki. W szeregu proponowanych sałatkach możemy odnaleźć także wszelkiego rodzaju sery oraz wędliny. Takie dodatki mają za zadanie wzbogacić jakość proponowanych przez nas potraw. Zwieńczeniem naszych sałatek jest także zastosowanie szeregu ziół poprawiających smak danego dania. Bazylia, czosnek, czy rzeżucha będą idealnym zakończeniem wykonanych prac.

    Comments are closed.