Strony
Najnowsze komentarze
    Tematyczne
    • By nadać potrawom smak…By nadać potrawom smak…
      Smak jest jednym ze zmysłów człowieka, ściśle powiązanym z gotowaniem i jedzeniem. Smak w sztuce kulinarnej odgrywa szczególne znaczenie- to dzięki niemu możemy określić, czy coś jest dobre czy nie, …
    • Przeprowadzki Katowice cennikPrzeprowadzki Katowice cennik
      Wyjazd. Po jakimś czasie mieszkania, w dużym mieście, nadchodzi myśl, aby się wyprowadzić. W przetłoczonych miastach niema ani chwili spokoju ludzie pędzą za pracą i pieniędzmi. Ilość zanieczyszczeń przekracza normy, …

    Ryby

    Ryby są produktem spożywczym, który uważany jest za zdrowy i smaczny. Powinniśmy spożywać w tygodniu jak najwięcej ryb, wyzbywając się mięsa wieprzowego i wołowego. Ryby przyrządzamy na bardzo różne sposoby, możemy je smażyć w panierce na patelni, piec w ziołach w piekarniku, lub dusić. Najpopularniejszą przyprawą rybną jest sól, pieprz cytrynowy, który nadaje jej aromatu, jak również sprawia, że ryba jest bardziej smaczna. Szczególnie w przypadku ryb grillowanych lub pieczonych. Do ryb bardzo często wykorzystujemy zioła tj. tymianek, gorczyca, cząber, pietruszka, czosnek, rozmaryn, oraz bazylia, i jałowiec. Wszystkie te przyprawy dostaniemy w sklepie spożywczym, w opakowaniach, na których odwrocie znajdziemy także inne zastosowania przypraw (np. w przypadku mięs). Jak wiemy nie każda przyprawa idealnie się nadaje do ryb, i komponuje się zapach-owo jak i smakowo. Dlatego powinniśmy korzystać z podpowiedzi dobierania przypraw wymienionych powyżej. Wiele informacji na temat przygotowywania ryb znajdziemy w internecie. Dla osób wymagających polecamy także strony z przepisami, które możemy wykorzystać przy najbliższej okazji przyrządzania danej ryby. W przepisach znajdziemy produkty niezbędne do ich przyrządzenia.

    Comments are closed.