Strony
Najnowsze komentarze
    Tematyczne
    • Ser w potrawieSer w potrawie
      Serowe potrawy występują niezwykle często. Ser jest takim dopełnieniem potrawy, co rozumie każdy, kto kocha serowe propozycje. Na pewno parmezan jest chętnie stosowany, chociaż nie jest powiedziane, że jest to …
    • Restauracja polska warszawaRestauracja polska warszawa
      Kucharz. Zawód kucharza jest bardzo poszukiwany na dzisiejszym rynku pracy. Wiele młodych osób wybrało się do szkoły gastronomicznej. Po takiej nauce w szkole możemy wybrać się na praktyki do jakiegoś …

    Potrawy kulinarne z mięsa

    Jedzenie mięsa jest bardzo ważne obok warzyw i owoców, ponieważ dostarczają ono potrzebnych związków dla organizmu. Mięso zalicza się grupy produktów przede wszystkim źródłem pełnowartościowych białek zwierzęcych. Ilość białek które występuje w mięsie wynosi około dwadzieścia procent. Mięso jest produktem nietrwałym to trzeba je kupować na krótko przed jego obróbką. Dl przedłużenia okresu świeżości mięso powinno być przechowywane w odpowiedniej niskiej temperaturze. Okres przechowywania mięsa zależy od jego rodzaju. Świeże mięso i jego podroby takie jak serca, ozory, wątroba, płucka, można zamrozić i trzymać w okresie do sześciu miesięcy. Najbardziej trwałym do przechowywania jest mięso bez kości, ponieważ to kość nadaje psucie się całego mięsa. Z mięsa można robić bardzo różne potrawy i wymyślać różne kulinarne dania. Takie dania są z pewnością trudne to przygotowania ale po dodaniu odpowiednich przypraw są one bardzo smaczne i pożywne. Mięso się dusi, piecze, smaży i grilluje, oraz piecze w piekarniku na ruszcie.

    Comments are closed.