Strony
Najnowsze komentarze
    Tematyczne
    • Ładna restauracjaŁadna restauracja
      To, jaką kuchnię tak naprawdę spotkamy w restauracji, dużo zależy od tego, jak ona z zewnątrz wygląda. Każdy z nas ma niejedną okazję do tego, aby naprawdę zadbać o swoją …
    • Jajek ze sklepu lepiej unikaćJajek ze sklepu lepiej unikać
      Mieszkasz w mieście a Twoje dziecko uwielbia jeść na śniadanie jajka ugotowane na miękko? Jeśli tak, to unikaj tych kupowanych w najzwyklejszym sklepie. Mimo zapewnień producentów o ich zdrowych właściwościach, …

    Potrawy kulinarne z mięsa

    Jedzenie mięsa jest bardzo ważne obok warzyw i owoców, ponieważ dostarczają ono potrzebnych związków dla organizmu. Mięso zalicza się grupy produktów przede wszystkim źródłem pełnowartościowych białek zwierzęcych. Ilość białek które występuje w mięsie wynosi około dwadzieścia procent. Mięso jest produktem nietrwałym to trzeba je kupować na krótko przed jego obróbką. Dl przedłużenia okresu świeżości mięso powinno być przechowywane w odpowiedniej niskiej temperaturze. Okres przechowywania mięsa zależy od jego rodzaju. Świeże mięso i jego podroby takie jak serca, ozory, wątroba, płucka, można zamrozić i trzymać w okresie do sześciu miesięcy. Najbardziej trwałym do przechowywania jest mięso bez kości, ponieważ to kość nadaje psucie się całego mięsa. Z mięsa można robić bardzo różne potrawy i wymyślać różne kulinarne dania. Takie dania są z pewnością trudne to przygotowania ale po dodaniu odpowiednich przypraw są one bardzo smaczne i pożywne. Mięso się dusi, piecze, smaży i grilluje, oraz piecze w piekarniku na ruszcie.

    Comments are closed.