Strony
Najnowsze komentarze
    Tematyczne
    • Bez wagi bez miaryBez wagi bez miary
      Najlepsi z najlepszych ze świata kulinarnego mają swoje własne strony, książki i programy kulinarne. Jednakże obserwując ich w autorskich programach można zauważyć, że wiele rzeczy wykonują na oko, odmierzając miary …
    • Praca czy to powód niezdrowego trybu życiaPraca czy to powód niezdrowego trybu życia
      Rzeczywiste społeczeństwo na pierwszym miejscu stawia karierę, sukces zawodowy a więc nie ma czasu na gotowanie w domu. Mimo iż programów na temat kuchni jest tysiące sztuka kulinarna zanika. Prawie …

    Moda na ostre smaki

    Nie tylko to, co łagodne cieszy się w nowoczesnym i postępowym dwudziestym pierwszym wieku dużą popularnością. Wręcz przeciwnie, coraz większą popularnością cieszą się ostre smaki, które polecane są przez prawdziwych szefów kuchni. W ogóle trzeba przyznać, że dziedzina jaką jest kuchnia cieszy się w nowoczesnym dwudziestym pierwszym wieku popularnością ogromną i nic nie wskazuje na to, by cokolwiek pod tym względem w najbliższym czasie miałoby się w jakimkolwiek stopniu zmienić. Wręcz przeciwnie, będzie przybywało nowych pomysłów kulinarnych, nowych przepisów, a także nowych poradników, w których zestawiane są ze sobą najlepsze i najpopularniejsze smaki, także regionalne. Trzeba jednak mieć świadomość tego, że nie wszystkie smaki – zwłaszcza te ostre – są bezpieczne i zdrowe dla naszego organizmu. Wręcz przeciwnie, każdy organizm ma inne oczekiwania i potrzeby i w związku z tym inaczej reaguje na konkretne smaki potraw. Warto więc być na to przygotowanym. Niestety, nie wszyscy zdają sobie z tego w dzisiejszych czasach sprawę.

    Comments are closed.