Strony
Najnowsze komentarze
    Tematyczne
    • Bez wagi bez miaryBez wagi bez miary
      Najlepsi z najlepszych ze świata kulinarnego mają swoje własne strony, książki i programy kulinarne. Jednakże obserwując ich w autorskich programach można zauważyć, że wiele rzeczy wykonują na oko, odmierzając miary …
    • Restauracje w kaliszuRestauracje w kaliszu
      Jemy w Kaliszu. Restauracje w Kaliszu są bardzo dobrze. Polecam wam tam zjedzenie posiłków. Wiem, jest tam na pewno nie jeden lokal. Musicie wpierw się zastanowić co chcecie dzisiaj akurat …

    Jakie przyprawy do potraw?

    Niektóre potrawy takie jak barszcz czerwony, czy żurek wymagają określonych przypraw. Pod tym względem można generalnie rozumieć majeranek. Oczywiście to nie jest jedyna propozycja do dań, w którym można wykorzystać mielony majeranek. Jak najbardziej zastosować go można również w takich potrawach jak zupa grochowa, która wyróżnia się oryginalnym smakiem oraz bardzo gęsta konsystencja, co sprawia, że jest to potrawa wyjątkowa. Przyprawy takie jak chili to podstawa wielu potraw, aczkolwiek nie każdy lubi tak ostre przyprawy w swych daniach. Na pewno kurczak wyróżnia się swym smakiem, jeśli zastosuje się do niego przyprawę curry. Jest to dość aromatyczna, żółta, sypka przyprawa dostępna w sklepach, która sprawia, że kurczak smakuje apetycznie. Naturalnie, że przyprawy są po to, aby tworzyć dania oryginalne, nowe, jednakże do typowych, standardowych potraw warto także z nich skorzystać. Bazylia najlepiej smakuje z pomidorami, co nie oznacza, że w przypadku sosu śmietanowego będzie źle skomponowana.

    Comments are closed.