Strony
Najnowsze komentarze
    Tematyczne
    • Trująca ryba ryzykownym przysmakiem JapończykówTrująca ryba ryzykownym przysmakiem Japończyków
      W Japonii serwowana jest w restauracjach ryba, której ryzyko spożywania można odnieść do rosyjskiej ruletki. Tą rybą jest rozdymka, która w swoich wnętrznościach, głównie w wątrobie zawiera truciznę mocniejszą od …
    • Sok z aroniiSok z aronii
      Aronia- zdrowa i wartościowa. Aronia od wielu lat jest stosowana w przypadkach przeziębień i grypy. Znajduje się ona w wielu lekarstwach polecanych w czasie choroby. Jednak wiele osób zapomina o …

    Jak przyrządzać chińskie potrawy?

    O tym, że chińska kuchnia uznawana jest bez wątpienia za jedną z najlepszych na świecie nie trzeba chyba nikogo z nas przekonywać. Wszyscy bowiem doskonale wiemy o tym, że kurczak, czy też wieprzowina w potrawce z warzyw smażona w woku, czy też kurczak w cieście kokosowym to bardzo smaczne przekąski, które z całą pewnością warto wykorzystać w praktyce. A co jest sukcesem chińskich, wietnamskich, czy też tajskich potraw – poza doskonale skomponowanymi składnikami, łączącymi w sobie słodkie, słone, kwaśne oraz pikantne aromaty, technika przygotowania wszelkiego rodzaju dań. Warto pamiętać, że kuchnia azjatycka to kuchnia szybka, która przygotowywana jest z naprawdę dużą dynamiką pod każdym względem. Smażenie mięsa i warzyw w woku trwa co najwyżej kilka minut, w związku z czym spodziewać się można naprawdę doskonałych efektów działania pod każdym względem i dać sobie szansę na osiągnięcie zadowalających efektów. Możliwości w tym zakresie są naprawdę spore, ponieważ takie woki możemy z powodzeniem kupić w naszym kraju. Ale jeśli już chcemy taki zakupić, to na pewno ze stali węglowej, ponieważ na niej szybkie smażenie na wysokiej temperaturze będzie bardzo zdrowe, co jest sprawą istotną.

    Comments are closed.