Strony
Najnowsze komentarze
    Tematyczne
    • Bogaty jadłospis kuchni włoskiejBogaty jadłospis kuchni włoskiej
      Jedną z najbardziej popularnych kuchni w Europie jest kuchnia włoska. Potrawy z Półwyspu Apenińskiego, charakteryzują się dużą liczbą przypraw i warzyw. Stosuje się też często mięso, oraz owoce morza i …
    • Najlepsza kuchniaNajlepsza kuchnia
      Zazwyczaj jest tak, że nie zawsze jesteśmy w stanie wszystkim dogodzić, w szczególności, gdy chodzi o jedzenie. Bardzo dużo osób po prostu nie lubi tego, co my lubimy i często …

    Jajek ze sklepu lepiej unikać

    Mieszkasz w mieście a Twoje dziecko uwielbia jeść na śniadanie jajka ugotowane na miękko? Jeśli tak, to unikaj tych kupowanych w najzwyklejszym sklepie. Mimo zapewnień producentów o ich zdrowych właściwościach, kupne jajka nie posiadają ich wcale. Wręcz przeciwnie, ich skorupki nasiąknięte są nawozami, które dostają się do środka, na przykład podczas gotowania. Na pierwszy rzut oka widać również różnicę w wyglądzie kupowanych, a ekologicznych jajek. Te pierwsze mają bardzo blade, wręcz jasnożółte żółtka. Jajka od kur hodowanych naturalnie mają widoczne od razu żółte, wręcz pomarańczowe żółtka, które świadczą o ich ekologicznym pochodzeniu. O różnicy w smaku nie trzeba już mówić nikomu, ponieważ jest ona ogromna. Większość dzieci w wieku przedszkolnym wręcz przepada za jedzeniem jajek. Rodzice, którzy podają im kupowane w sklepie jaja często skarżą się na wychodzącą maluchom po zjedzeniu wysypkę, która swędzi i piecze. Jest to skutek nienaturalnych paszy, którymi karmione są kury przeznaczone tylko i wyłącznie na niesienie jajek. Aby tego uniknąć, warto wydać około 50-ciu groszy więcej za każde jajko, ale cieszyć się ich zdrowym, niczym nie naruszonym smakiem oraz pięknym, pomarańczowym kolorem żółtka.

    Comments are closed.