Strony
Najnowsze komentarze
    Tematyczne
    • Co to są kulinaria?Co to są kulinaria?
      Zazwyczaj, jak nie znamy znaczenia jakiegoś słowa to szukamy go w Internecie. Zazwyczaj decydujemy się na Internet, ponieważ uważamy, że jest to najszybsza forma zdobycia informacji. Mnóstwo osób posługuje się …
    • Warzywa w rodzinnej kuchniWarzywa w rodzinnej kuchni
      Wszelkiego rodzaju warzywa są bardzo istotnym elementem kuchennych rewolucji. Warzywa, same w sobie, są bogatym źródłem wielu witamin oraz mikroelementów, jakie potrzebuje nasz organizm do prawidłowego funkcjonowania. Przedstawiciele świata kulinarnego, …

    Jajek ze sklepu lepiej unikać

    Mieszkasz w mieście a Twoje dziecko uwielbia jeść na śniadanie jajka ugotowane na miękko? Jeśli tak, to unikaj tych kupowanych w najzwyklejszym sklepie. Mimo zapewnień producentów o ich zdrowych właściwościach, kupne jajka nie posiadają ich wcale. Wręcz przeciwnie, ich skorupki nasiąknięte są nawozami, które dostają się do środka, na przykład podczas gotowania. Na pierwszy rzut oka widać również różnicę w wyglądzie kupowanych, a ekologicznych jajek. Te pierwsze mają bardzo blade, wręcz jasnożółte żółtka. Jajka od kur hodowanych naturalnie mają widoczne od razu żółte, wręcz pomarańczowe żółtka, które świadczą o ich ekologicznym pochodzeniu. O różnicy w smaku nie trzeba już mówić nikomu, ponieważ jest ona ogromna. Większość dzieci w wieku przedszkolnym wręcz przepada za jedzeniem jajek. Rodzice, którzy podają im kupowane w sklepie jaja często skarżą się na wychodzącą maluchom po zjedzeniu wysypkę, która swędzi i piecze. Jest to skutek nienaturalnych paszy, którymi karmione są kury przeznaczone tylko i wyłącznie na niesienie jajek. Aby tego uniknąć, warto wydać około 50-ciu groszy więcej za każde jajko, ale cieszyć się ich zdrowym, niczym nie naruszonym smakiem oraz pięknym, pomarańczowym kolorem żółtka.

    Comments are closed.