Strony
Najnowsze komentarze
    Tematyczne
    • Odpowiednie sztućce do gotowaniaOdpowiednie sztućce do gotowania
      Każdy z nas lubi gotować dla siebie i znajomych. Jest to rzecz, która może nas naprawdę bardzo mocno odprężyć po powrocie z pracy lub też kiedy mamy za sobą gorszy …
    • Grecka sałatkaGrecka sałatka
      Sałatka grecka jest bardzo charakterystyczną potrawa odpowiednia dla greckiej kuchni. W samej Grecji ta potrawa jest znana jako sałatka wiejska. Jej składniki doskonale łączą się ze sobą tworząc odpowiednią formę …

    Jajek ze sklepu lepiej unikać

    Mieszkasz w mieście a Twoje dziecko uwielbia jeść na śniadanie jajka ugotowane na miękko? Jeśli tak, to unikaj tych kupowanych w najzwyklejszym sklepie. Mimo zapewnień producentów o ich zdrowych właściwościach, kupne jajka nie posiadają ich wcale. Wręcz przeciwnie, ich skorupki nasiąknięte są nawozami, które dostają się do środka, na przykład podczas gotowania. Na pierwszy rzut oka widać również różnicę w wyglądzie kupowanych, a ekologicznych jajek. Te pierwsze mają bardzo blade, wręcz jasnożółte żółtka. Jajka od kur hodowanych naturalnie mają widoczne od razu żółte, wręcz pomarańczowe żółtka, które świadczą o ich ekologicznym pochodzeniu. O różnicy w smaku nie trzeba już mówić nikomu, ponieważ jest ona ogromna. Większość dzieci w wieku przedszkolnym wręcz przepada za jedzeniem jajek. Rodzice, którzy podają im kupowane w sklepie jaja często skarżą się na wychodzącą maluchom po zjedzeniu wysypkę, która swędzi i piecze. Jest to skutek nienaturalnych paszy, którymi karmione są kury przeznaczone tylko i wyłącznie na niesienie jajek. Aby tego uniknąć, warto wydać około 50-ciu groszy więcej za każde jajko, ale cieszyć się ich zdrowym, niczym nie naruszonym smakiem oraz pięknym, pomarańczowym kolorem żółtka.

    Comments are closed.