Strony
Najnowsze komentarze
    Tematyczne
    • Potrawy kulinarne z mięsaPotrawy kulinarne z mięsa
      Jedzenie mięsa jest bardzo ważne obok warzyw i owoców, ponieważ dostarczają ono potrzebnych związków dla organizmu. Mięso zalicza się grupy produktów przede wszystkim źródłem pełnowartościowych białek zwierzęcych. Ilość białek które …
    • Smak mięsa i przyprawySmak mięsa i przyprawy
      Dobrym smakiem cieszą się oryginalnie przyrządzone mięsa i to dzięki wspaniałej kuchni można takie smaki osiągnąć. Mięso gotowane zwykle gotuje się i wtedy traci ono właściwy zapach produktu świeżego a …

    Jajek ze sklepu lepiej unikać

    Mieszkasz w mieście a Twoje dziecko uwielbia jeść na śniadanie jajka ugotowane na miękko? Jeśli tak, to unikaj tych kupowanych w najzwyklejszym sklepie. Mimo zapewnień producentów o ich zdrowych właściwościach, kupne jajka nie posiadają ich wcale. Wręcz przeciwnie, ich skorupki nasiąknięte są nawozami, które dostają się do środka, na przykład podczas gotowania. Na pierwszy rzut oka widać również różnicę w wyglądzie kupowanych, a ekologicznych jajek. Te pierwsze mają bardzo blade, wręcz jasnożółte żółtka. Jajka od kur hodowanych naturalnie mają widoczne od razu żółte, wręcz pomarańczowe żółtka, które świadczą o ich ekologicznym pochodzeniu. O różnicy w smaku nie trzeba już mówić nikomu, ponieważ jest ona ogromna. Większość dzieci w wieku przedszkolnym wręcz przepada za jedzeniem jajek. Rodzice, którzy podają im kupowane w sklepie jaja często skarżą się na wychodzącą maluchom po zjedzeniu wysypkę, która swędzi i piecze. Jest to skutek nienaturalnych paszy, którymi karmione są kury przeznaczone tylko i wyłącznie na niesienie jajek. Aby tego uniknąć, warto wydać około 50-ciu groszy więcej za każde jajko, ale cieszyć się ich zdrowym, niczym nie naruszonym smakiem oraz pięknym, pomarańczowym kolorem żółtka.

    Comments are closed.