Strony
Najnowsze komentarze
    Tematyczne
    • Kuchnie regionalne – bogactwo smakówKuchnie regionalne – bogactwo smaków
      W naszym kraju jest wiele potraw, które znane są na całym terytorium Polski, mowa tu będzie chociażby o sławetnym polskim schabowym czy różnego rodzaju kiełbasach, wykonywanych w całej Polsce. Jednak …
    • By nadać potrawom smak…By nadać potrawom smak…
      Smak jest jednym ze zmysłów człowieka, ściśle powiązanym z gotowaniem i jedzeniem. Smak w sztuce kulinarnej odgrywa szczególne znaczenie- to dzięki niemu możemy określić, czy coś jest dobre czy nie, …

    Dietetyczne dania

    Podczas przyrządzania dietetycznego dania, jakim są tartiki cukiniowe z mozzarellą, będzie wręcz oszołomieni, łatwością przyrządzania tejże przekąski. Potrzebne nam będzie zaledwie parę składników, takich jak: dwie osełki sera mozzarella, cukinia, paprini italiano (z firmy Kamis), czarny pieprz (najlepiej ziarnisty) i czosnek suszony w płatkach (również z firmy Kamis). Przygotowanie dania zajmie nam około dziesięciu minut, a smak będzie niezapomniany do końca życia! Sposób przygotowania: Mozzarellę musimy pokroić w dosyć grube plastry, cukinię zaś pokroić w cienkie plasterki i podsmażamy na łyżce oliwy. Następnie należy wszystko odsączyć z tłuszczu. Następnie plasterki cukinii smarujemy sosem Paprini italiano i układamy na plasterkach serca mozzarella. Wszystko posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i płatkami czosnku suszonego. Tą dietetyczną potrawę, możecie traktować jako przekąskę, można podać tartinki cukiniowe podczas spotkania z przyjaciółmi, przed podaniem treściwej kolacji. Smacznego!

    Comments are closed.